Viljelypalstojen vuokraus

Kimalaisenpolun päässä on viljelypalstoja kooltaan 50m2 ja 25 m2.

Ensisijaisesti palstan saa viljeltäväksi metsämökkiläinen vuokramiehen ja Espoon kaupungin välisen tontinvuokrasopimuksen mukaisesti.

Jos palstoja jää vapaaksi kylän asukkailta, niitä voidaan vuokrata myös kylän ulkopuolisille. Vapautuvat palstat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä yllämainituin kriteerein.

Palstan vuokraus ja yhteydenotot palstavastaavaan:

kasvipalstat.puolarmaari@gmail.com

Palstavuokrat:

  • 50 m2 palsta: 50 €/vuosi
  • 25 m2 palsta: 30 €/vuosi

Lasku lähetetään keväällä ennen kasvukauden alkua.

Palstan hoito

  • Viljelypalsta tulee pitää viljeltynä ja rikkaruohot kitkettynä. Viljelyssä ei saa käyttää kemiallisia kasvinsuojelu- tai torjunta-aineita.
  • Viljely on aloitettava vuosittain toukokuun loppuun mennessä.
  • Jos vuokraaja ei maksa palstalaskua tai ei hoida palstaa kesän aikana, palsta annetaan seuraavana keväänä toiselle viljelijälle.
  • Jos vuokraaja kesannoi palstaa tai on estynyt hoitamasta sitä kesän ajan, hänen pitää järjestää palstan maankääntö ja perushoito, jotta rikkaruohot pysyvät poissa.
  • Palsta vuokrataan toistaiseksi. Kun vuokraaja lopettaa viljelyn, hänen tulee irtisanoa vuokrasopimus kotisivujen yhteydenottolomakkeen kautta tai ilmoittaa siitä palstavastaavalle.
Viljeltävät kasvit

Palstalla voi viljellä monipuolisesti kaikenlaisia hyöty- ja koristekasveja.

Uusia hedelmä- ym. puita ei tule istuttaa. Vanhojen hedelmäpuiden korkeus pitää rajoittaa 2 metriin, ja naapurin palstalle ulottuvat oksat tulee typistää.


Palstojen vesipiste

Palsta-alueella on käytettävissä kasteluvesipisteet kesäaikana. Vesipisteiden aukaisemisesta ja sulkemisesta ilmoitetaan sähköpostilla.

Rakennelmat

Palstalle saa tuoda siirrettäviä rakenteita, esim. lavakauluksia, kompostikehikkoja, varastolaatikkoja puutarhatyökaluille, puutarhatuoleja ym. pienimuotoista.

Palstalle voi asentaa siirrettävän muovi/harsotunnelin (maksimikorkeus 1 m). Normaalikorkuisia, muita palstoja varjostavia kasvihuoneita ei saa pystyttää. Hae ennakkohyväksyntää kasvihuoneen tapaiseen rakennelmaan palstavastaavalta.

Palsta-alueen voi suojata verkolla jäniksiltä ja kauriilta.


Kompostointi ja jätteet

Kaikki alueelta peräisin oleva kompostoituva jäte on kompostoitava palstalla. Huomioitahan, että talousjätteiden kompostointi viljelyalueella on kielletty. Kaikki maatumaton jäte (muovi- ja lasipakkaukset yms.) tulee viedä alueelta pois.

Käytävien ja ojien kunnossapito

Viljelijät huolehtivat alueen käytävien hoidosta ja ojien reunojen niittämisestä kukin oman palstansa kohdalta.

Muistathan poistaa voimakkaasti leviävät vieraslajit (esim. kanadanpiiskut) juurineen tai leikata ne kukinnan jälkeen.

Palstasta luopuminen

Kun viljelijä luopuu palstasta, hänen on vietävä sieltä pois kaikki tuomansa tavara. Jos yhdistys joutuu tekemään palstan siivouksen, yhdistys laskuttaa tästä palstasta luopujaa jätemaksun ja tehdyn työn verran.

Haittaeläinten suojaverkon voi jättää paikoilleen, jos verkko on ehjä ja siisti. Kompostikehikon jättämisestä voi neuvotella palstavastaavan kanssa.


Valvonta

Yhdistys valvoo näiden ohjeiden noudattamista ja antaa viljelijöille tarvittaessa kehotuksia havaittujen laiminlyöntien ja puutteiden korjaamiseksi. Kehotuksen noudattamatta jättäminen voi johtaa viljelyspalstan menettämiseen.

Viljelypalstojen kartta.

Klikkaa suuremmaksi.