Yhdistyksen tehtävät ja toiminta

Puutarhakylän yhteisiä asioita hoitaa rekisteröity yhdistys Puolarmaarin ryhmäpuutarha ry. Yhdistyksellä on vuosikokouksessa valittu hallitus, joka tekee päätöksiä asioiden hoidosta. Yhdistys kerää asukkailta hoitomaksua, jolla katetaan hoitokulut.

Yhdistys on tehnyt vuokrasopimuksen huoltotilan vuokraamisesta Espoon kaupungilta 1.1.2013 alkaen. Tila on jäsenten käytössä maksutta talkoissa ja kylän juhlissa. Tilan saa jäsenten omaan käyttöön käyttömaksua vastaan. Käytössä on myös jäsenhintainen sauna ja pesutupa. Kesäisin käytössä on autonpesupaikka.

Yhdistys huoletii kylän jätehuollosta. Roskakatoksessa on sekajätesäiliöt, sanomalehtien keräys, pahvin, metallin ja biojätteen keräys. Puutarhajätteen poiskuljetuskustannusten pienentämiseksi on toivottavaa kompostoida puutarhajätettä omalla tontilla mahdollisimman paljon.

Yhteiset alueet hoidetaan talkootyön, kuten huoltorakennuksen siivous, sen pihan hoito (paitsi ruohonleikkuu, jonka kaupunki hoitaa), parkkipaikat ja kompostointialue. Jos ei osallistu talkoisiin, pitää maksaa talkoomaksu hoitovastikkeen yhteydessä.

Asukkaat huolehtivat alueen sisäisten polkujen ja parkkipaikkojen kunnosta ja polkujen varsien istutuksista. Asukkaat hoitavat itse oman mökkitontin ja polun välisen nurmikaistaleen.

Yhdistys päättää Kimalaisenpolun aurauksesta haluamallaan tavalla. Auraus maksetaan hoitovastikkeesta. Polkujen mahdollisesta lumenpoistosta vastaavat asukkaat itse.